top of page

INQUIRY BASED STRESS REDUCTION

Välkommen till en helgkurs i Inquiry Based Stress Reduction – en enkel och effektiv metod för att ifrågasätta och omforma de tankar som skapar stress, oro och frustration i våra liv. Inquiry Based Stress Reduction (IBSR) är en metod som kombinerar kunskaper från KBT-psykologi och andlighet för att skapa en kraftfull metod för att förändra invanda mönster. När du gör IBSR behöver du själv inte släppa negativa tankar, de släpper dig och lämnar livet öppet på ett nytt sätt. Många människor kommer till IBSR när de provat både traditionell meditation och terapi, och hittar ett nytt sätt att relatera till sina känslor och erfarenheter på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pär Säthil, som leder kursen, är diplomerad från School for the Work i Tyskland, har skrivit en masteruppsats om IBSR och har över 850 timmars erfarenhet av att göra och leda andra genom processen.

Kostnad för kursen varierar beroende på kurslängd. En helgkurs kostar 1990:-, medan workshops varierar mellan 290-590:- beroende på tidslängd. För studenter, pensionärer och arbetslösa finns möjlighet till reducerat pris.

Kursen äger rum i Lindsbergs​ underbara lokaler utanför Falun, samt i Malmö. Se kalendern nedan för datum.

Anmälan görs enklast genom att klicka på betallänkarna nedan. Du kan betala med betalkort, paypal eller faktura. Det går också bra att anmäla sig via kontaktformuläret längst ner på sidan.

 

Om hur har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till sathilpsykologi@gmail.com eller via kontaktformuläret.

the-work-bild.jpg

Under helgen kommer du dels att få lära dig hur du gör IBSR, och jobba med de strategier som skapar stress i det vardagliga livet. Vi kommer också att gå igenom hur tidiga barndomshändelser påverkar våra tankar och känslor idag.

 

Utöver det kommer vi att jobba med kroppen, genom att i fysiska yogaliknande meditationer närma oss sådant vi lätt flyr från i vår vardag. Genom att beröra både kroppen, tankarna och våra känslor tar vi ett helhetsgrepp på det som skapar stress och lidande i vårt liv, och kommer förhoppningsvis ut både mer välrustade och lyckligare på andra sidan.

Om du tidigare provat på IBSR fungerar det utmärkt att gå den här kursen, då vi kommer att jobba på djupet och också ta in kroppen i vårt sätt att göra IBSR. Mer information om vad IBSR är finns här.

Bilden är skapad av Karin Ulveson från www.vandpadet.se

ANMÄLAN

Inga evenemang för tillfället

Om psykisk ohälsa:

Kurserna riktar sig framförallt till psykiskt friska personer eller människor med mild till måttlig psykisk ohälsa (stress, utmattning eller lättare ångest/depression). Om du nyligen varit med om ett trauma, har varit inlagd för psykiatrisk vård det senaste året eller har obehandlad PTSD så passar kurserna mindre bra för dig. Om du tidigare haft psykisk ohälsa men har fått behandling och idag mår bättre går det bra att gå kursen.

bottom of page