top of page

First

Aid Kit

         för

Kreativa

Upplever du att du gång på gång hindrar dig själv i din skapande verksamhet? Är det svårt att fokusera och välja bort distraherande devices? Eller innebär skapandet återkommande stress, oro och prestationskrav? First Aid Kit för kreativa är en workshop för dig som vill skapa med större självförtroende och fokus, sluta stressa och återfinna glädjen i din kreativa verksamhet. Workshopen passar både amatörer och proffs.

Efter workshopen kommer du att:

 

  • Ha kunskap om de vanligaste psykologiska fällorna som skapar stress och hindrar din kreativitet

  • Ha tillgång till en verktygslåda att ta till för att hantera blockeringar i skapandet

  • Ha gjort en egen analys av de vanligaste psykologiska fällorna i din kreativa vardag, samt utvecklat strategier för att ta hand om dem på ett sätt som gör att din kreativitet kan flöda fritt

  • Tillsammans med andra ha utforskat de positiva värderingar som driver dig att vara kreativ, och få verktyg för att hitta tillbaka till dessa när du möter kreativa motgångar

  • Fått konkreta verktyg för att hantera distraktioner från smartphones och internet

jed-villejo-sNVE_h_7naU-unsplash.jpg

First Aid Kit för Kreativa är ett ”första förband” av psykologiska metoder att ta till när kreativ stress, uppskjutandebeteenden, bristande inspiration, distraktion eller otillräcklighetskänslor sätter in, för att bättre kunna fokusera på att skapa och förverkliga det du längtar efter.

roman-kraft-WOzVqzpScrk-unsplash.jpg

Workshopen och dess innehåll handlar inte om att ta bort obehag eller att tänka positivt. Istället fokuserar vi på att lära oss hantera den kreativa vardagen på ett sådant sätt att svårigheter kan vändas till kraft och glädje i skapandet, även i de situationer då det kan vara nödvändigt att tillåta motstånd eller obehag.

Pär Säthil som leder kursen är psykolog, skribent och före detta musiker. Genom sin unika kombination av djupa kunskaper inom psykologi och erfarenheter från ett kreativt yrkesliv hjälper han deltagarna att förstå just deras unika utmaningar, för att sedan guida dem till större frihet i skapandet. Är du nyfiken på vad tidigare deltagare sagt om kurserna? Titta in på testimonials!

First aid kit för kreatörer kan anpassas både till kreativa utbildningar eller arbetsplatser med kreativt fokus. Workshopen ges normalt under två dagar med 6-8 timmars kurstid per dag, men kan anpassas utifrån de behov som finns på din arbetsplats eller institution.​ Det går också att anpassa innehållet utifrån ert verksamhetsområde och de specifika utmaningar som finns för musiker, skådespelare, innehållskreatörer, innovatörer, modeskapare, författare, konstnärer, forskare – alla yrken där kreativitet är nerven i verksamheten.

Välkomna till en inspirerande workshop och en väg mot större frihet i livet – både i och utanför ditt skapande!

bottom of page