top of page

First

Aid Kit

för

Kreativa

– att skapa bortom stress och prestationskrav

Upplever du att du gång på gång hindrar dig själv i din skapande verksamhet? Eller innebär skapandet återkommande stress, oro och prestationskrav? Längtar du efter att skapa med större självförtroende och fokus? First Aid Kit för kreativa är en workshop för dig som vill sluta stressa och återfinna glädjen och utforskandet i din kreativa verksamhet. Under workshopen kommer du att utveckla ett ”första förband” av psykologiska metoder att ta till när kreativ stress, uppskjutandebeteenden eller otillräcklighetskänslor sätter in, för att bättre kunna fokusera på att skapa och njuta istället för att oroa dig.

FIRST AID KIT FÖR

KREATIVA

Efter workshopen kommer du att:

 

  • Ha kunskap om de vanligaste psykologiska fällorna som skapar stress och hindrar din kreativitet

  • Ha tillgång till en verktygslåda att ta till för att hantera stress och blockeringar i skapandet

  • Ha gjort en egen analys av de vanligaste stressfällorna i din kreativa vardag, samt utvecklat strategier för att ta hand om dem på ett sätt som gör att din kreativitet kan flöda mer fritt

  • Tillsammans med andra ha utforskat de positiva värderingar som driver dig att vara kreativ, och få verktyg för att hitta tillbaka till dessa när du möter kreativa motgångar.

jed-villejo-sNVE_h_7naU-unsplash.jpg
roman-kraft-WOzVqzpScrk-unsplash.jpg

Workshopen och dess innehåll handlar inte om att ta bort lidande eller att tänka positivt. Istället fokuserar vi på att lära oss hantera lidande och osäkerhet på ett sådant sätt att svårigheter kan ge oss kraft och glädje i skapandet, även i de situationer då det kan vara nödvändigt att lida eller kämpa.

Pär Säthil som leder kursen är psykolog, skribent och före detta musiker. Genom sin kombination av djupa kunskaper inom psykologi och erfarenheter från ett kreativt yrkesliv hjälper han deltagarna att förstå just deras unika utmaningar, för att sedan guida dem till större frihet i skapandet. 

First aid kit för kreatörer kan anpassas både till kreativa utbildningar eller arbetsplatser med kreativt fokus. Workshopen ges normalt under två dagar med 6-8 timmars kurstid per dag, men kan anpassas utifrån de behov som finns på din arbetsplats eller institution.​ Det går också att anpassa innehållet utifrån ert verksamhetsområde och de specifika utmaningar som finns för musiker, skådespelare, innehållskreatörer, modeskapare, författare, konstnärer, forskare – alla yrken där kreativitet är nerven i verksamheten.

Välkomna till en inspirerande workshop och en väg mot större frihet i livet – både när du skapar och när du inte gör det!

ANMÄLAN

bottom of page