top of page

WIDE AWAKE PSYCHOLOGY

Du är en del av en väv som sträcker sig över hela jorden. Ett nät av människor som samverkar varje dag för att just du ska kunna uppleva glädje, trygghet och mod. På Wide Awake Psychology ser vi att varje människa är en del av något större, och arbetar för att ge varje människa rätten att känna samhörighet och mening. Vi gör det genom kurser, workshops och retreats där du får möta dig själv tillsammans med andra. Genom att läka de sår som ofta finns gömda inom oss, och öppna upp för den lycka och längtan som bor inom oss kan vi möta livet som den helhet det är. En väv av drömmar, förhoppningar, smärta och njutning. När allt som finns får tillåtas och kan mötas med kärlek förändras livskänslan, och det blir lättare för oss att välja det vi vill och längtar efter. Välkommen till Wide Awake.

SONDER:

the realization that each random passerby is living a life as vivid and complex as your own—populated with their own ambitions, friends, routines, worries and inherited craziness—an epic story that continues invisibly around you like an anthill sprawling deep underground, with elaborate passageways to thousands of other lives that you’ll never know existed

KURSER & WORKSHOPS

KURSER OCH WORKSHOPS

Längtar du efter att liv med större känsla av frihet, glädje och mening? Wide Awake Psychology ger kurser i Självmedkänsla, Inquiry Based Stress Reduction och kurser som syftar till att våga vara mer i sin kropp. På våra kurser och föreläsningar får du redskap för att minska din stress och öka din förmåga att känna frid och glädje. Oftast rör vi mycket på oss och använder kroppen för att komma i kontakt med det som är viktigt för oss. Allt sker genom en blandning mellan lek och allvar, och en djup respekt för att människors väg till välmående ser olika ut.

   KURSER & WORKSHOPS  

KOMMANDE KURSER

KALENDER

OM PÄR SÄTHIL

ABOUT

Jag som grundat Wide Awake Psychology heter Pär Säthil. Från sommaren 2019 är jag examinerad psykolog, och arbetar som föreläsare, skribent och meditationslärare. I mitt arbete integrerar jag kunskaper från modern psykologi och forskning med äldre andliga tekniker, och använder både kroppsliga och psykologiska metoder för att hjälpa människor att hitta större frihet i sina liv. För en djupare bild av den vetenskapliga basen för mitt arbete, se denna länk (kommer snart!)

Jag är 38 år gammal och har mer än 20 års erfarenhet av meditation och mental träning. Under åren 2013-2016 undervisade jag i psykologi på Stockholms Universitet. Jag har också erfarenhet av ett stort antal retreater och kurser i personlig utveckling. De tekniker som inspirerar mitt arbete kommer från ett brett spektrum av psykologi och andlighet: kognitiv beteendeterapi, buddhism, queerteori, hinduiska meditationer, frigörande andning och mycket annat. Min filosofi är att låta vetenskap och mystik, romantik och logik, poesi och förnuft mötas i arbetet med människor.

Värme, alla människors egenvärde och djup respekt för människors svårigheter är alltid ledord vid de kurser jag arrangerar.

par2crop.jpg

TESTIMONIALS

TESTIMONIALS

Kursen jag gick med Pär var värdefull för mig. Jag är så tacksam över att jag anmälde mig, så tacksam att jag vågade delta. TACK för allt vi fick uppleva under Pärs trygga handledning.

– Hanna, läkare

Bästa föreläsningen som någonsin getts på psykologprogrammet

– elever på Stockholms Universitet 

Otroligt proffsig & trygg kursledning, som verkligen hjälper deltagarna att gå på djupet.

– deltagare på kurs i Självmedkänsla

Vart femte år dyker det på ett förunderligt sätt upp en person i mitt liv som ger mig nycklar till låsta dörrar inom mig. Pär är en sån person. Innerligt tack.

– Rasmus, musiker

Pär vägleder deltagarna på ett sätt som gör att man är fullständigt tillåten att vara sig själv. Det gör det lättare att ta till sig metoderna och att vara öppen för allt som känns i kroppen medan man jobbar tillsammans i gruppen.

- deltagare på the Work-kurs

Att gå kursen i självmedkänsla var en viktig gåva till mig själv. Jag fick insikt i så många beteenden jag omedvetet hade, och fick nycklar till att ändra på dem i en miljö som kändes väldigt varm, tydlig och trygg. Mötet med Pär och de andra kursdeltagarna fick mig att förstå att vi är många som har dessa problem, men också varför och hur vi kan ändra på det. Efteråt har jag använt mig av de tekniker som jag lärde mig på kursen, och det har hjälpt mycket i mitt arbets- och kärleksliv.

– Sanna Samuelsson,

f.d redaktör Bang & journalist

"Varm handledning och givande meditationer"

– deltagare på workshop i självmedkänsla

Efter kursen har jag förmånen att få möta den ”äldretid”, som många oroar sig för, med kunskap och praktik av självmedkänsla i bagaget. Det är aldrig försent och kursens innehåll ger stort mervärde till mig själv, barn och barnbarn. 
Under fin gemenskap, som kursledaren var fenomenal på att skapa, utvecklades deltagarna på bästa sätt! Tack för det jag fick med mig hem att förvalta.

– Britta, pensionär

Självmedkänsla kan låta lite modernt och klychigt i vissa sammanhang, men efter denna fina kurs vet jag att det är den naturligaste och finaste uppmärksamheten, och något vi kan ge oss själva egelbundet. Pär är en professionell och bra kursledare som gav mig naturliga verktygen och nyfikenhet att jobba vidare.

- deltagare på kurs i Självmedkänsla

KONTAKT

KONTAKT

Är det något du undrar över? Tveka inte att fråga!

Du kan också kika in på "vanliga frågor och svar".

Ser fram emot att höra från dig!

bottom of page